maanantai 19. elokuuta 2013

Porvoo - Borgå


Hame: H&M, Paita: DIY (kröhöm...), Leopardi-flatformit: Kööpenhaminasta (Dope), Laukku: Topshop (Copenhagen)
















Eilen käväisin siis Porvoossa niinku jo otsikostakin ehkä huomaa. Huristeltiin sinne Iskän kanssa motskarilla joka meillä on lainassa tän viikon. Huomasin, että paikka oli muidenkin "motoristien" (koska sitä me ei olla) suosiossa. Enkä ihmettele yhtään! Sinne pääsee nopeasti motaria pitkin tai sitten vähän hitaammin ihania pieniä maalaisteitä pitkin kun samalla voi katsella peltojen ja kivojen talohökkeleiden merta.
     Porvoo itsessäänkin on ajomatkan arvoinen. Taas yksi täydellinen kesäkaupunki  joka on tosi hurmaava pienine katukujineen ja vanhoine värikkäine puutaloineen... Se on myös ihana sekoitus vanhaa ja uutta. Kun kävelee Porvoonjoen yli johtavalla sillalla niin toisella puolella voi nähdä vanhan porvoon ja juurikin ne ihanat pikkuiset puutalot sekä vähän uudempia taloja 60- ja 70-luvuilta. Länsirannasssa taas maasta nousee rivittäin punaisia moderneja omakotitaloja muodostaen toisen puolen joesta. Vaikka alueet kieltämättä ovat todella erilaiset, kiehtovalla tavalla ne kuitenkin sointuvat yhteen.
      Porvoo on muutenkin kuin arkkitehtuurillisesti todella kiinnostava kaupunki. Jatkuva turistivirta on todellakin otettu siellä huomioon ja Porvoosta löytyykin paljon nähtävyyksiä joita voi ihmetellä. Minusta kiehtovin on 1400-luvulla rakennettu tuomiokirkko jonka monivaiheiseen historiaan mahtuu mm. tuhopoltto...
      Mun mielestä kiva yksityiskohta Porvoossa on se, että Pieniä puistoja löytyy tiuhaan tahtiin ja muutenkin kadut ovat täynnä ihania kukkapurkkeja ja kukkaistutuksia... Tosi kiva että tollaseen on panostettu! Syömässä me käytiin vaan tylsästi ihan Rossossa, vaikka lohikeitto olikin superhyvää siellä. Kuitenkin jos haluu panostaa, niin Porvoosta löytyy vaikka minkälaisia ravintoloita, kesällä kivoimpina ehkä söpöt katukahvilat...
Huh, innostuinpa nyt vinkkailemaan noista Porvoo-jutuista, mutta toivottavasti teitä kiinnosti ja saitte ehkä jotain vinkkejä! Suosittelen Porvoossa käymistä ja varsinkin nyt kesällä siellä kannattaa vierailla :)


♥   Emma

1 kommentti:

  1. Voi jospa oisin saanut olla mukana! (Mutta motskarin kyytiin ei mahdu kuin yksi.)

    VastaaPoista