keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Puolen tunnin helpot ruokareseptit!

Heippa kaikki!

Elikkä tänään olisi vuorossa jotain todella erikoista: ruokapostaus!
   En pidä itseäni parhaana kokkina, ja välillä täytyy myöntää että ruuan kanssa on tapahtunut jonkinlaisia katastrofeja (kuten esimerkiksi silloin kun luulimme että tavallista sokeria voi käyttää tomusokerin tavoin ja kaadoimme vetisen nesteen mokkapalakakun päälle...) mutta virheist oppii ja kokemus karttuu, niin kuin Pikku G sanoi.
    Olen kuitenkin ihminen(?) ja minun täytyy syödä, joten miksei syödä jotain hyvää, ja mikä tärkeämpää, jotain nopeaa. Tässä on siis pari mielestäni huippureseptiä, alle puolen tunnin valmisusajalla, ja idioottivarmuudella. Ainiin, ja hyvää ruokahalua!



Jauhelihakastike

Ainekset:

-Jauhelihaa
-Tomaattimurskaa
-Oliiveja
-Pieni sipuli
-Spagettia
-Mausteita, kuten Oreganoa ja Suolaa
-Spesiaalimauste rohkeille: Curry

Okei, elikkä selitän nyt miten teimme tämän kaverini kanssa silloin

Ensin, laitoimme jauhelihan ruskistumaan pannulle. Vähän rasvaa siihen ensin ja sitten täydellä lämmöllä käristettiin sitä. Samalla kuorimme sipulin ja pilkoimme sen hyvin pieniin paloihin, käytimme muistaakseni vain puolikkaan sipulin. Laitoimme myös spagetit kiehumaan tällä välin.
  Kun jauheliha oli ruskistunut hiukan, kaadoimme sipulit mukaan. Annoimme molempien tekeytyä, ja sekoittelimme välillä. Kun seos näytti kypsältä, lisäsimme tomaattimurskan, ja laskimme lämpöä alemmas. Tomaattimurskaa ei tarvitse laittaa koko purkkia, koska siitä saattaa tulla vetistä. Murskan lisäyksen jälkeen heitimme sekaan oliivit. Sitten vain lisäilimme ripauksen Oreganoa ja Suolaa, ja uutta sala-ainesosaa, Currya.
  Tarjoilimme kastikkeen spagetin kera!



Kanatortillat

Ainekset:

-Hunajamarinoituja kanasuikaleita
-Tortilla-lättyjä
-Tex Mex tacomausteseosta (esim. Old El Paso)
-Kermaviiliä
-Salsakastiketta
-Oliiveja
-Haluamiasi salaattiaineksia, kuten paprikaa ja tomaattia

Aloitin ruskistamalla kanan kuumalla pannulla. Marinoitu kana ei tarvitse paljoa rasvaa pannulle, sitä ei välttämättä tarvitse laittaa. Lisäsin sitten Tex Mex-mausteseoksesta puolet ja seurasin pussin kyljessä olevia ohjeita. Lisäsin veden ja mausteseoksen lisäksi pari ruokalusikallista kermaviiliä. Kun lisäämäni vesi ja mausteet olivat imeytyneet kanaan miltei kokonaan, käänsin lämmön pois. Lämmitin sitten tortillalättyä mikrossa puolisen minuuttia, ja ajan kuluttua länttäsin kanamössön sen päälle. Paloittelin sekä pesin paprikat ja tomaatit, ja laitoin nekin lätylle. Lopuksi ripottelin oliivit ja tacokastikkeen koko komeuden päälle. Voila! Bon appetit!


XX Emma

2 kommenttia:

  1. Söisin kumpaakin! Näyttävät helpoilta ja hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En laita vastaan jos haluat kokeilla jompaa kumpaa kotonakin...

      Emma

      Poista